30 жовтня, 13:30

Громадська рада буде моніторити процес люстрації та повідомлятиме суспільство як вона відбувається – Сергій Іванов

Громадська рада з питань люстрації при Міністерстві юстиції України буде тримати руку на пульсі та доводити до відома суспільства як відбувається процес люстрації в Україні. Про це в ефірі Громадського телебачення заявив голова Центральної контрольно-ревізійної комісії політичної партії «ВОЛЯ», номінант на членство у Громадській ради з питань люстрації Сергій Іванов.

За його словами, члени Громадської ради будуть моніторити процес очищення влади, передбачений законом, та виявляти факти чи всі посадовці, які підлягають люстрації, пішли зі своїх посад.

«Якщо Громадська рада мала б формат наглядового, контролюючого органу, то це потягло б за собою створення нового корупційного монстра, якими є більшість державних органів», – підкреслив Іванов.

При цьому він зазначив, що рада буде ставити до відома суспільство та звертатися до правоохоронних органів, якщо будуть порушені люстраційні норми, передбачені законом.

«Люстраційний закон виписаний таким чином, що людський фактор буде найменш впливовим у процесі застосування», – резюмував активіст.

Нагадаємо, що номінанти до складу Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України були представлені під час спільної прес-конференції Голови Громадського люстраційного комітету Єгора Соболєв та Міністра юстиції України Павла Петренка. До списку номінантів увійшли: Карл Волох, Максим Маньковський, Людмила Козловська, Максим Опанасенко, Анна Бабінець, Денис Бігус, Сергій Іванов, Олекса Шалайський, Марія Землянська, Тетяна Пеклун, Наталія Седлецька та Дмитро Гнап.

Поділитися новиною:
Поділитися