30 жовтня, 17:39

Вибори показали, що суспільство не бажає віддавати владу в одні руки – Вікторія Войціцька

Вибори показали, що суспільство не бажає віддавати владу в одні руки. Про це в ефірі Громадського телебачення заявила кандидат у народні депутати від Об’єднання «Самопоміч» Вікторія Войціцька. Також вона підкреслила, що суспільство нарешті усвідомило: люди стали владою. 

Щодо перспектив створення коаліції в парламенті Войціцька зазначила, що для демократичних сил у Раді є об’єднуюча основа – Угода про асоціацію з Європейським Союзом.

«Необхідно швидко домовлятися, щоби починати реформи», – закцентувала увагу кандидат. Вона підкреслила, що необхідно підійти зважено, якісно відпрацювати та домовитися про законопроекти, які будуть першочерговими.
Першим необхідним кроком у парламенті Войціцька назвала зняття депутатської недоторканості. «Як тільки депутати знімусь депутатську недоторканність, тоді парламентарі розпочнуть ефективні реформи правопорядку, реалізують антикорупційні ініціативи. Це поштовх, щоб депутати почали реально працювати», – розповіла вона. 

Щодо перших трьох законодавчих ініціатив кандидат визначила: судову реформу, щоби повернути довіру людей; робота над бюджетом на наступний рік, та питання місцевих виборів, зокрема, прийняття нового закону про вибори до місцевих рад. 

Резюмуючи свій виступ, Войціцька зазначила: «Політика може бути відкритою, з іншим обличчям, представники якої концентруються на конкретних цілях. Це показали дані вибори».

Нагадаємо, що Національний з’їзд політичної партії «ВОЛЯ» делегував у список Об’єднання «Самопоміч» 10 людей, зокрема, Ірину Суслову, Єгора Соболєва, Івана Мірошниченка, Вікторію Войціцьку, Павла Костенка, Андрія Неміровського, Олексія Кузменка, Руслана Солодовнікова, Ганну Познякову та Вячеслава Міщенка. 

Поділитися новиною:
Поділитися