31 жовтня, 11:29

Коаліцію повинні сформувати проукраїнські сили, попередньо домовившись про спільні дії – Соболєв

Тільки проукраїнські сили мають формувати коаліцію і після того, як вони домовляться про спільні дії, треба починати підбір міністрів. Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявив голова Громадського люстраційного комітету, кандидат у народні депутати України за списками Об’єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв.

За словами Соболєва зазвичай призначення відбуваються за квотним принципом, але це не коаліція, а дерибан посад. Тому, на його думку, політичні сили мають домовлятися про спільні дії.

«Представники попереднього режиму, що голосували за закони 16 січня, знову обрані до парламенту. Частина ж людей у нинішній владі причетні до марнування шансів, які давав нам 2005 рік. Саме тому потрібно бути вимогливими до партнерів по коаліції та насамперед до себе самих», – підкреслив кандидат.

Серед перших законопроектів нового парламенту Соболєв назвав скасування депутатської недоторканності та перехід до пропорційної виборчої системи.

Соболєв підкреслив, що недоторканність – це своєрідний захист від кримінального переслідування суду та прокуратури, тому вона повинна бути знята з будь-кого.

«Якщо кожен з членів парламенту буде знати, що він так само беззахисний, як пересічний громадянин, перед продажним суддею, перед замовним прокурором, перед підконтрольним слідчим, він буде працювати, над тим щоб в країні з’явилось правосуддя і з’явились ефективні правоохоронні органи», – резюмував політик.

Поділитися новиною:
Поділитися