24 листопада, 12:08

Волівці виступили проти свавілля судді у Кременчуці

Люди ВОЛІ разом з активістами люстраційного комітету Кременчука намагаються добитися справедливості у справі із побиття та зловживання своїм службовим становищем голови одного із тамтешніх районних судів. Проти останнього ані представники правоохоронних органів, ані прокуратура за фактом правопорушення не хочуть реєструвати справу.

За словами потерпілого підприємця Дмитра, йому перепало за те, що на вимогу одного із його клієнтів полагодити ворота, які були встановлені два роки тому, він заявив, що збилась програма, і що майстер зможе їх виправити тільки ввечері, або наступного дня зранку. Це викликало обурення у служителя Феміди, який застосував проти підприємця силу та образливі слова.

Як розповідає одна із представниць люстраційного комітету Кременчука, член партії «ВОЛЯ» Ольга Тіщенко, підприємець написав заяву у міліцію, не без перешкод все ж таки зняв сліди побоїв у лікарні, однак справу проти судді не порушили. Так само не вбачили у діях слідчих правопорушень і представники тамтешньої прокуратури.

Апогеєм справи стало те, що перед одним із ефірів на телебаченні потерпілого побили троє невідомих. Він, логічно, пов’язує цю справу із конфліктом, який виник, адже до того жодного разу подібних ситуацій із ним не траплялося.

«Зараз ми в суді оскаржуємо не внесення слідчим справи у реєстр. На кожне засідання ходить від 5 до 10 представників люстраційного комітету. У такий спосіб ми здійснюємо громадський тиск для забезпечення об’єктивного рішення суду, однак сподіватися, що все буде по справедливості не доводиться», - наголосила Ольга Тіщенко.

Вона додала, що у планах активістів проводили мітинги під час судових засідань по цій справі, а також звернутися до члена Ради партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев’янка з прохання підготувати депутатський запит на міліцію та прокуратуру, які б мали надати пояснення, чому справа не була занесена в реєстр.

«Ми також зробили запит на доходи цього судді, щоб порівняти його спосіб життя із рівнем заробітної плати. Нам нічого не залишається, як тільки здійснювати громадський тиск, оскільки в правовому полі – все у них в руках. Маємо провести люстрацію суддів, щоб змінити це», - резюмувала член партії «ВОЛЯ» Ольга Тіщенко.

Поділитися новиною:
Поділитися