24 листопада, 16:03

Ольга Галабала: Маємо підвести підсумки того, що відбулось за останній рік

У місті Старий Самбір Львівської області на мітингу присвяченому річниці Євромайдану член Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала говорила про те, що ми повинні пам’ятати за що боролись Герої Небесної Сотні.

Сьогодні, ми не повинні святкувати річницю Революції Гідності. Ми маємо підвести для себе підсумки того, що відбулось за останній рік. Адже в країні майже нічого не змінилось. Важливо пам’ятати ті жертви і тих людей, які поклали своє життя на Майдані. Адже Майдан це не тільки центральна площа в столиці, це дух, який живе в кожному з нас. Незважаючи на те, що ми прогнали Януковича, в наших містах і далі залишаються корупціонери. Нічого в країні не зміниться до того часу, поки ми їх не проженемо. Ми не повинні покладати рук та зневірятись. Бо зневіра – наш найбільший ворог. Ми з вами маємо мати ВОЛЮ змінювати цю країну, адже ніхто не зробить цього за нас. Ми повинні кожним своїм словом та вчинком продовжувати ту боротьбу, яку розпочали на Майдані.

21 листопада ми вийшли на Майдан біля Стелли. Ми були тими людьми, які залишились ночувати на Майдані в ту першу ніч. Це був переломний момент. Тоді ми зрозуміли що розпочинається Майдан. Наша боротьба за зміну системи і правил в цій країні почалась в ніч з 29 на 30 листопада. Тоді, після жорстокого побиття студентів ми прийшли до стін Михайлівського храму. Ми чули, як дзвонять дзвони, бачили побитих студентів. Перед ними стояли священики. Тоді ми зрозуміли що ми прокинулись в країні диктатури і в нас немає іншого шансу, як встати та боротись. Дуже важливо зрозуміти, яку величезну ціну ми заплатили за те, щоб мати шанс боротись. В найважчі часи майдану - 18-19 лютого там були люди самі, без зброї, без політиків. Вони кидали каміння в «Беркут» не маючи жодного розуміння переможемо ми чи ні. 20 лютого на Інститутській на передову йшли хлопці, які були народжені за нашої Незалежності. Вони йшли туди з розумінням того, щоб можуть не повернутись живими. Вони йшли із словами «в мене немає більше шансу жити в цій країні. Хочу дати шанс дати молодим людям жити в кращій державі». Тож їхня боротьба зараз триває, пам’ятаймо про це.

Поділитися новиною:
Поділитися