26 листопада, 14:57

Дерев’янко розповів про 4 кроки, які має зробити оновлена влада

Перше, що потрібно робити всій українській владі зараз – це забезпечити обороноздатність країни. Друге – негайні реформи, третє – треба чітко і жорстко сказати: «Ні корупції!». І четверте – треба зрозуміти, що швидкість цих змін, швидкість наших рішень – це реальний відлік на життя людей, добробут громадян і це те, чим ми повинні займатися вже негайно.

Про це в ефірі програми «Чиста політика» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

«Повне перезавантаження відбулося. Зараз країна, як ніколи, потребує швидких дій і справжніх реформ. І зараз є шанс ці реформи здійснити. Ми бачили результат виборів і у людей є величезні сподівання на Верховну Раду. Якщо ми говоримо про виконавчу владу, то вона зараз буде сформована. Подивимося, які особи там залишаться, чи не залишаться. Але будь-яка людина, яка піде у виконавчу владу повинна розуміти ту велику відповідальність за те, що вона там буде робити. Тому ми зараз маємо дуже мало часу, щоб продемонструвати ефективну роботу Верховної Ради», - переконаний один з лідерів «ВОЛІ».

Він також висловив сподівання, що коаліційна угода буде підписана депутатами, а уряд буде сформований в перші дні роботи парламенту. «Я вірю в те, що угода буде підписана в той самий день, і Уряд буде створено за лічені дні, може бути, що до 1 грудня Україна побачить всіх своїх урядовців. Я не виключаю, що це відбудеться навіть в перший день засідання Верховної Ради», - зазначив Юрій Дерев’янко.

Народний депутат від «ВОЛІ» наголосив, що добрим є те, що коаліція складається з величезної кількості депутатів – 5-ти фракцій, але погано те, що такий формат, в якому створена коаліція, не дозволяє долучитися до неї позафракційним депутатам. «Я був обраний від політичної партії «ВОЛЯ», і ми разом з партією відстоювали всі ті інтереси, які відстоювали свого часу під час Революції Гідності, однак долучитися до коаліції ми фактично не можемо. Проте це не означає, що ми не будемо голосувати за ті всі закони, зміни до конституції, які пропонуються членами коаліції. Я сказав би навіть більше – ми будемо наполягати на тому, щоб зміни до Конституції такі, як децентралізація, відкликання народного депутат, скасування недоторканості народного депутата і недоторканості суддів – були реалізовані», - резюмував Юрій Дерев’янко. 

Поділитися новиною:
Поділитися