2 грудня, 14:25

ВОЛЯ в Парламенті домагатиметься відкликання депутатів та ратифікації Римського статуту

Виборцям дуже важливо надати українцям інструмент, який дозволятиме їм відкликати народних депутатів з посади.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат, член Ради партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко.

"Дуже важливо, щоб відкликання народного депутата стало можливим через внесення змін до Конституції, та через ухвалення відповідного закону після внесення змін до Конституції, яким буде передбачено, що 300 народних депутатів потрібно буде для ухвалення відповідного закону", — наголосив він.

За його словами, це дасть можливість підвищити відповідальність народного депутата перед виборцями. 

"Ці обіцянки нами, демократичними політичними силами, давалися перед виборами 2012 року. І я переконаний, що більшість з цих народних депутатів зараз є в коаліції і що ця ініціатива буде підтримана нашими партнерами по демократичній коаліції", — підкреслив Дерев'янко.

Також нардеп наголосив, що дуже важливо зараз опрацювати питання, яке стосується визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду.

"Це питання є надзвичайно важливим. До цього часу злочини проти людяності, які були вчинені вищим керівництвом України під час розгону Майдану і під час Революції Гідності, досі не розслідувані", — зазначив Дерев'янко.

"Ці зміни до Конституції є необхідною умовою для того, щоб Україна визнала і ратифікувала статут Міжнародного кримінального суду. Це означає, що жоден злочин, який був вчинений чи буде в майбутньому вчинений вищими посадовими особами, не залишиться безкарним", — наголосив він.

Дерев'янко підкреслив, що це надзвичайно важливо для кожного українця, щоб ті безпрецедентні дії, і злочини, які були вчинені вищими посадовими особами, були обов'язково розслідувані.

"Якщо за нашим законодавством сьогодні неможливо розслідувати ці злочини, то МКС та його незалежні прокурори такі злочини можуть розслідувати", — додав нардеп.

Поділитися новиною:
Поділитися