3 грудня, 20:19

Сергій Таран: Іноземці в уряді – це спроба влади повернути довіру

Урядові посади іноземцям дали лише для того, щоб не заангажовувати нові політичні сили, які можуть опинитися перед загрозою нових виборів.

Про це в коментарі телеканалу «Інтер» заявив політолог, член Ради партії «ВОЛЯ» Сергій Таран.

На його думку, іноземці в уряді – це попередження, що українські політики на цих посадах не зможуть реалізувати реформи.

«Влада чудово розуміє, що кредит довіри вичерпався. І тому вона шукає можливості її відновлення саме у такий спосіб. Хтось може сказати, що у нас недостатньо кадрів, щоб боротися з корупцією. Та головним є інше: влада розуміє, що довіру потрібно повертати, бо тієї що залишилася – недостатньо. Потрібно пропонувати тих людей, які хоча б трохи зможуть виправити колосальну проблему, скажімо із корупцією, яка сьогодні присутня у владі», - зазначив Таран виданню Голос.UA.

«Якби до кожного прізвища того, кого запрошують працювати в Україну, була додана конкретна стратегія чи якісь тези із коаліційної угоди, або тези, які чітко співставні з історією успіху конкретного кандидата, тоді не було би ніяких дискусій. Не було би дискусій щодо того, чи має ця людина працювати в уряді чи ні», - резюмував Таран.

Поділитися новиною:
Поділитися