5 грудня, 10:27

Останній виступ Путіна знаменує поворот у внутрішній політиці Росії - Таран

Політолог Сергій Таран вбачає у вчорашньому зверненні російського президента Володимира Путіна до Федеральних зборів РФ великий політичний злам.

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV. 

"Виступ Путін був зламним, бо вся попередня риторика російського керівництва будувалася навколо тези, що Росія встала з колін, що все стабільно у державі, все буде дуже добре і російський народ буде економічно багатим. А зараз змінилася російська риторика і раптом з'ясувалося, що у Росії не все добре, виявляється, що Росія є у міжнародній ізоляції і що весь світ воює з Росією. Більше того – у самій Росії не все добре, і в самій Росії існують ті проблеми, які повністю руйнують ту риторику російського керівництва.Тому сьогоднішній виступ знаменує поворот у внутрішній політиці Росії з думки про те, що Росія розвивається.", - сказав він.

На думку експрета, на риторику володаря Кремля вплинули події у Грозному. Йому важливо було переконати росіян, що країна повинна захищатися.

"Росіяни зараз мають зрозуміти, що вона (країна, - Ред.) захищається. І зовсім не випадково це сталося як раз тоді, коли в Грозному відбулася ця терористична атака чи атака ополченців, чи повстанців – ми це не знаємо, це важко з'ясувати, але у будь-якому разі є очевидним, що Росія не може повністю забезпечити стабільність. Навіть якщо за цим стоять якісь можливо інспіровані ФСБ дії, то це все одно означає те, що звичайними політичними засобами російське керівництво вже не може керувати країною, потрібні більш радикальні засоби і для нас українців це означає лише одне – санкції проти Росії діють, у Росії є серйозні проблеми, нам треба зараз гуртуватися, трошки протриматися і у Росії будуть набагато більші проблеми і ми переможемо", - підсумовує Сергій Таран.

Нагадаємо, російський президент вчерговий раз звернувся до Федеральних зборів РФ. 

Путін взяв на озброєння сталінські методи ведення війни. Він вважає, що Захід хотів розколоти Росію за "югославським сценарієм".

Російський президент  поскаржився, що з ним не обговорили Асоціацію України з ЄС, а просто "послали"

Путін мріє подолати глобальні економічні тенденції і не скотитися в рецесію і натякає світу, що готовий воювати.

Поділитися новиною:
Поділитися