5 грудня, 14:14

ВОЛЯ попередила суддів: скоро люстрація добереться і до них

Кілька десятків активістів партії "ВОЛЯ" та Самооборони провели мітинг з вимогою відставки суддів, причетних до винесення неправомірних рішень щодо справ "васильківських терористів" та активістів Автомайдану.

Зокрема, активісти вимагають звільнення суддів Києво-Святошинського районного суду Київської області - Юрія Бурбели та Владислава Лисенка.

За наявною інформацією, останні причетні до винесення неправосудних рішень щодо справ так званих "васильківських терористів" та активістів Автомайдану.

"Ці люди до сьогодні займають посади народних суддів попри дії закону "Про очищення влади" та вимог, які висували люди на Майдані", - так прокоментувала ситуацію народний депутат України, член Ради партії "ВОЛЯ" Ірина Суслова.

"Мета нашої акції проінформувати суддів, що вони не відповідають займаним посадам і повинні понести відповідальність згідно закону та вимог суспільства", - додала вона.

За словами голови "Самооборони" в Київській області Володимира Давидюка, самооборона в Київській області контролює питання люстрації цих суддів.

"Вони обов’язково понесуть відповідальність. Але звичайною люстрацією тут може не обмежитися. Ми плануємо провести їм ще майнову люстрацію – нехай розкажуть, звідки у них їхнє дороге майно", - наголосив Давидюк.

Активісти намагалися поспілкуватися із суддями на їхньому робочому місці та попередити їх про те, що вони підпадають під дію закону "Про очищення влади". 

На своєму робочому місці виявився лише Владислав Лисенко, який заявив, що виконає будь-яке законне рішення щодо нього.

Нагадаємо, у січні 2014 року суддя Києво-Святошинського районного суду Юрій Бурбела виносив вирок "васильківським терористам". Тоді, після оголошення вироку В.Шпарі, І.Мосійчуку та С.Бевзу у вигляді позбавлення волі на 6 років, під Києво-Святошинським судом сталася бійка між євромайданівцями та бійцями "Беркуту".

Також у січні цього року інший суддя цього райсуду – Владислав Лисенко – позбавив на півроку права керувати авто учасника "Автомайдану".

Поділитися новиною:
Поділитися