7 грудня, 16:00

Люди ВОЛІ та громада не допустили перевороту у Вінницькій облраді і вимагають перевиборів

Активісти партії «ВОЛЯ» разом з громадськістю Вінниці вимагають якнайшвидших перевиборів до Вінницької обласної та місцевих рад, а також відставки голови ОДА Анатолія Олійника і начальника УМВС у Вінницькій області Ігоря Моренця.

Про це заявив член партії «ВОЛЯ», член Ради Вінницького Майдану Олександр Мордюк.

«Під час подій, які відбувалися у Вінниці 6 грудня біля облради, люди ВОЛІ разом з громадськістю не дали колишнім регіоналам здійснити переворот у владі області. Ми підтримали голову облради Сергія Свитка, якого свого часу привів на цю посаду Майдан, і який впродовж часу своєї роботи йшов з народом і відстоював люстраційні процеси», - наголосив пан Мордюк.

Активіст додав, що робота Свитка явно не подобалася усім депутата ради, велика частина яких і донині відстоює інтереси режиму Януковича. «Ми не дали зняти Свитка із посади, хоча громадськості чинився значний опір, у тому числі зі сторони працівників міліції. Для того, аби його зняти не вистачило 4 голоси. Але ми стоїмо на позиціях Майдану. Усі вимоги Революції Гідності повинні бути виконані», - зазначив Олександр Мордюк.

Нагадаємо, у суботу, 6 грудня, депутати Вінницької облради хотіли провести своє засідання в закритому режимі. У такий спосіб колишні регіонали в облраді намагалися зняти голову облради Сергія Свитка, якого підтримали після революції майданівці.

Поділитися новиною:
Поділитися