8 грудня, 16:25

На Прикарпатті з'явилися псевдолюстратори, які прикриваються партією «ВОЛЯ»

В Калуському районі невідомі особи називалися членами люстраційного комітету і партійцями «ВОЛІ» та погрожували окремим посадовцям люстрацією, якщо ті не будуть виконувати їхніх вимог.

Членам партії стало відомо про низку таких випадків, після чого вони звернулись до правоохоронних органів з проханням віднайти псевдолюстраторів та притягнути їх до відповідальності.

"Політична партія "ВОЛЯ" не має жодного стосунку до подібних незаконних погроз, - заявив член партії "ВОЛЯ" Михайло Якимчук. - Свою діяльність ми ведемо виключно в законному руслі".

Однією із "жертв" самозванців-псевдолюстраторів стала Алла Терещенко, депутат Калуської міської ради.

За її словами люди, які назвались членами "ВОЛІ", по телефону погрожували люструвати її, якщо вона не виконає їхніх вимог. Згодом з того ж номеру до неї надійшли SMS:

«Вітаємо. Ви потрапили в люстраційний список комітету під №73 серед посадовців Калуша. ЛК Калуш», «Матеріали по вашій справі 25.11.2014 будуть направлені до прокуратури. Піти добровільно - це уникнення ганьби для вас. ЛК Калуш» та інші повідомлення.

«Я виступаю за те, щоб вирішувати справи цивілізовано», - відзначила Алла Терещенко.

Як вдалося вияснити ніяких скарг в органи прокуратури на Аллу Терещенко не надходило, а така організація як «Люстраційний комітет Калуша» не зареєстрована.

Члени партії «ВОЛЯ» подали відповідні заяви в правоохоронні органи, щоб розшукати псевдолюстраторів-самозванців, які використовують ім'я партії «ВОЛЯ» з метою її дискредитації.

Такі дії псевдолюстраторів розцінюються як злочинні за частиною 1 статті 189 Кримінального кодексу України як вимагання.

Відтак, член Ради Івано-Франківського осередку партії «ВОЛЯ» Михайло Якимчук подав заяви в міліцію, СБУ, та прокуратуру Івано-Франківської області з вимогою перевірити вищевказані факти та притягнути до відповідальності причетних до цього осіб.

«Останнім часом "розвелось" дуже багато людей, які називають себе «люстраторами». Часто вони прикриваються партією «ВОЛЯ». Ми ніколи не погрожували людям люстрацією. Всі дії партії "ВОЛЯ" - законні, чесні і прозорі. Ми не дозволимо паплюжити ім’я людей «ВОЛі», - заявив Михайло Якимчук.

Поділитися новиною:
Поділитися