8 грудня, 19:49

Люди ВОЛІ у Вінниці вимагають у Президента звільнити голову ОДА Анатолія Олійника

Люди ВОЛІ разом з громадськими активістами зірвали сьогодні у Вінниці мітинг у підтримку голови облдержадміністрації Анатолія Олійника.

За повідомленням активістів, на мітинг зігнали близько двох-трьох сотень працівників комунальної сфери. Це зібрання мало б висловити довіру Олійнику, залишити його при посаді та утворити переговорну групу для того, щоб знайти спільну мову з головою облради Сергієм Свитком.

Натомість громадські активісти, серед яких і люди ВОЛІ, не дали провести таке зібрання і за підсумками проведеного громадського круглого столу, утворили свою робочу групу, яка підготувала лист-звернення до Президента України.

У листі активісти вимагають відставки голови ОДА Анатолія Олійника, а також начальника Управління МВС у Вінницькій області Ігоря Моренця.

«Основні вимоги, які були викладені у листі – це покарання винних за недопущення громади до сесії облради 6-го грудня, не переслідувати людей, які брали участь в мітингу біля приміщення облради, звільнити із займаних посад голову Вінницької ОДА та начальника УМВС», - повідомив з місця подій член партії «ВОЛЯ» Олександр Мордюк.

Він додав, що зараз на майдані Небесної сотні у Вінниці зібралося близько півтисячі мітингувальників, які чекають, коли голова ОДА Анатолій Олійник піде у відставку. Нещодавно лист-звернення зачитали громаді і передали для Президента України.

«Просимо вас зобов’язати Генеральну прокуратуру України надати правову оцінку діям УМВС, ДСУ у Вінницькі області, УСБУ у Вінницькій області, УДСО у Вінницькій області, приватної охоронної фірми «Гепард» та провокаторів у лавах мітингувальників, які брали участь у подіях 6 грудня під будівлею облради. Звільнити із займаних посад держслужбовців, які причетні до громадського протистояння у Вінниці. Також просимо здійснити перевірку діяльності ЗМІ, інтернету-ресурсів та їхніх власників на причетність до співпраці з іноземними спецслужбами у в частині розповсюдження неправдивої інформації про створення так званої «ВНР» та обрання народного губернатора», - йдеться у листі вінничан до Глави держави.

Нагадаємо, у суботу, 6 грудня, депутати Вінницької облради намагалися провести засідання в закритому режимі. У такий спосіб колишні регіонали в облраді намагалися зняти голову облради Сергія Свитка, якого підтримують майданівці. У підсумку протистояння правоохоронних органів та громадських активістів, постраждало 13 осіб, з яких 8 працівників міліції та 5 мітингувальників.

Поділитися новиною:
Поділитися