9 грудня, 11:21

У Вінниці затримали активіста, який порвав портрет Президента

У Вінниці було затримано Юрія «Хорта» Павленка, який порвав портрет Президента під час масових заворушень у Вінницькій ОДА 6 грудня. Під час затримання активісту інкримінували підозру в масових заворушеннях і наругу над державною символікою.

Павленко був затриманий 8 грудня об 11 годині на вінницькому вокзалі, о 19:00 розпочалося судове засідання у закритому режимі, а о 21.30 вже було винесено судове рішення. У можливості взяти Павленка на поруки чи у заставі було відмовлено, його захисник до судового засідання допущений не був. Суд обрав міру запобіжного заходу – затримання під вартою до 60 діб.

За інформацією рідних Павленка, його вивезти в СІЗО до Києва або в іншому напрямку.

Партія “ВОЛЯ” розцінює затримання активіста як політичне переслідування за активну громадянську та політичну позицію.

Народні депутати від «ВОЛІ» - Юрій Дерев’янко та Ірина Суслова мають намір взяти Юрія Павленка на поруки. Окрім того, народні депутати подають депутатські звернення до Президента України, Генерального прокурора та Міністра внутрішніх справ України.

Ірина Суслова ініціюватиме розгляд цього питання в Комітеті з питань прав людини, членом якого вона є.

Нагадаємо, 6 грудня активісти виступили проти дострокового припинення повноважень голови Вінницької обласної ради Сергія Свитка.

Про подальший розвиток подій інформуватимемо.

Нижче міститься Ухвала Вінницького міського суду щодо Юрія Павленка та його звернення до народного депутата від партії «ВОЛЯ» Ірини Суслової.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися