9 грудня, 19:58

Суспільство хоче почути правду про розстріл «майданівців» – Дерев'янко

Найближчим часом у Верховній Раді може з'явитися нова слідча комісія для з'ясування обставин навколо розстрілу «майданівців».

Про це на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

«Суспільство хоче почути правду про розстріл «майданівців». Думаю, скоро ми матимемо нову тимчасову слідчу комісію у парламенті щодо з'ясування усіх обставин страшних подій, оскільки попередня комісія за час минулого скликання ніяких результатів не надала», - заявив він.

«Можна багато-що говорити про недосконале законодавство, яке заважало притягнути до відповідальності винних, але тут скоріше йде мова про відсутність політичної волі. Адже по гарячим слідам набагато легше все розслідувати, тим більше, що більшість фігурантів напевно вже поза межами країни», - вважає політик.

Він нагадав, що партія «ВОЛЯ» ініціювала в Раді збір підписів щодо можливості ратифікації Римського статуту.

«Це Міжнародний кримінальний суд, який передбачає розслідування навіть поза межами тої, чи іншої держави в разі скоєння злочинів високопосадовцями. Минулого скликання з моєї ініціативи ми зібрали 199 підписів із 150-ти необхідних, щоб внести зміни в Конституцію, але каденція закінчилася і ми знову починаємо цей самий процес з початку», - розповів Дерев’янко.

Поділитися новиною:
Поділитися